ПАКЕТИ СПОРТСКЕ ОПРЕМЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ ДОМА "МИКА АНТИЋ" У СОМБОРУ

 

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање и социјална питања и Владан Манић, генерални секретар Удружења осигуравача Србије, у уторак, 14. априла су посетили Дом за децу и омладину без родитељског старања “Мирослав Мика Антић” у Сомбору, и том приликом уручили  32 пакета спортске опреме деци из ове установе.

- Живот ове деце је тежак, и потребна им је помоћ. Зато је велика улога и локалне самоуправе у функционисању  установе. Ова средства су  издвојена  из фонда осигурања и свако дете је добило пакетић спортске опреме и обуће по свом личном броју и потребама. Овим смо показали да брибемо о свој деци-казао је Вулин.

Директорка сомборског Дома за децу и омладину Нада Старчевић захвалола је компанији УОС и Министарству на поклону и подршци и додала да та државна социјална установа радо прима поклоне и од донатора, како би живот те деце без родитељског старања био лепши и пријатнији.

Она је прецизирала да Дом "Мирослав Мика Антић" има капацитет од 36 деце, а тренутно у установи има њих 32. Уручивању ускршњих поклона деци у сомборском дому присуствовали су градоначелник Сомбора Саша Тодоровић и начелник Западнобачког округа Рајко Мајсторовић.

    Ко је на мрежи: 38 гостију и нема пријављених чланова