ОДРЖАНА РАДИОНИЦА СЛАМАРЕЊА ЗА ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

 

Сламарска секција УГ „Буњевачко коло“ Сомбор одржала је радионицу сламарења у оквиру пројекта „Без граница“, који организују школе за децу са посебним потребама из Сомбора и Баје.
Фото: Дак

Ксенија Вуковић, роководилац Сламарске секције, на самом почетку је испричала деци нешто више о сламарењу, о обичајима Буњеваца, везаним за сламу и уметност од сламе. Радионици су присуствовали и наставници ШОСО „Вук Караџић“ Сомбор, Силвија Тот и Ђенђи Кох, које држе наставу на мађарском наставном језику.

Како је истакла Ђенђи Кох, сарадња ове две школе траје преко 20 година. Овај пројекат ће бити реализован у Сомбору од 20. до 24. априла и обухвата низ активности. Пре 15 дана деца из Сомбора су била у Баји, а сада је у посети Сомбору 14-оро деце из Баје. За ову децу се организују различите радионице, у циљу оспособљавања за неке вештине и занате, као да се упознају са мултикултуралношћу краја у којем живе. Циљ пројекта је, пре свега, дружење деце, али и размена искустава међу наставницима, као и оспособљавање за сналажење у свакодневном животу. (В.К.)

    Ко је на мрежи: 34 гостију и нема пријављених чланова