ОДЛУКА О ПОМОЋИ ИЗБЕГЛИЦАМА И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИМА

 

У склопу реализације једне од активности пројекта „Подршка Европске Уније побољшању услова живота присилних миграната у Србији”, који се реализује и  на територији града Сомбора, надлежна Комисија је одлучила да помоћ за економско оснаживање добије пет, а помоћ у грађевинском материјалу 35 породица избеглих лица.

Комисија за избор корисника помоћи за побољшање услова становања породицама избеглица и интерно расељених лица, одлуку је донела после спроведеног конкурса и рока за евентуалне приговоре учесника конкурса.

Одлуку о додели бесповратне помоћи усмерене на економско оснаживање као и Одлуку о додели помоћи за побољшање услова становања породица избеглих и интерно расељених лица, набавком грађевинског материјала, потврдило је и Градско веће на 50. седници, одржаној 17. априла 2015. године.

Пројекат спроводе град Сомбор и Новосадски хуманитарни центар, а рок за завршетак свих пројектних активности је фебруар 2016. године.

Одлуку о додели бесповратне помоћи усмерене на економском оснаживање можете преузети овде

Одлуку о додели помоћи за побољшавање услова становања породицама избеглица и интерно расељених лица, набавком грађевинског материјала можете преузети овде

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова