СОМБОРСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НИЖУ УСПЕХЕ НА ТАКМИЧЕЊИМА

 

Ученици Гимназије "Вељко Петровић" Сомбор су у претходном периоду постигли запажене успехе на републичким и регионалним такмичењима.

На републичком такмичењу из програмирања, другу награду је освојио Давид Бошњак, док је трећи био Душан Мандић. Оба ученика похађају четврти разред, а информатику им предаје Душко Обрадовић.
 
На регионалном такмичењу из хемије, прво место су освојили Андреј Кукурузар у категорији других разреда и Марија Ћирић у категорији првих разреда, а њихов ментор је Ивана Вујошевић.
 
На регионалном такмичењу из биологије, ученици сомборске Гимназије су били убедљиво најуспешнији. Прва места су освојили: Гараи Немања (четврти разред), Неда Делић (трећи разред), Андреј Кукурузар (други разред) и Љубиша Вучковић (први разред).

Друга места су освојили: Дарко Кљајић (четврти разред) и Ксенија Сотин (први разред), а треће место је припало Николи Паравина (први разред). Наставници ментори ових ученика су Марија Павловић и Госпава Пољак.
 
На окружном такмичењу из историје, најуспешнији су били ученици Филипа Ђуровића који су освојили прва три места и тако обезбедили пласман на државно такмичење у категорији других разреда. Прво место је припало Милошу Михајиловићу, друго Даринки Трбојевић, док је трећа била Горица Аћимовић.

    Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова