САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У СОМБОРУ: 46 ПОСЛОДАВАЦА ПОНУДИЛО 200 РАДНИХ МЕСТА

 

У организацији Националне службе за запошљавање, Градске управе града Сомбора и Спортског центра „Соко“ у великој сали Соколског дома, одржан је Сајам запошљавања на којем је понуђено више од 200 радних места различитих профила. Отварању сајма присуствовали су Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора и Секула Тањевић, директор филијале Националне службе за запошљавање у Сомбору.

У свом обраћању, градоначелник Тодоровић се захвалио Националној служби за запошљавање на досадашњој сарадњи и на томе што је, у претходном периоду, помогла да „немали број грађана Сомбора пронађе посао“.

- Оно што нас охрабрује у овим тешким временима је број послодаваца који нуди посао на овом сајму. Град је кроз буџет определио одређена средства намењена различитим видовима самозапошљавања, јавним радовима и посебно  програмима стручне праксе која ће омогућити младим и образованим људима да стекну прво радно искуство, положе неопходне стручне испите и повећају себи шансе за будуће запослење – рекао је Тодоровић.

Градоначелник је казао и да „има подељена осећања, јер се, са једне стране, радује што има толико фирми које нуде запослење, док са друге стране велики број суграђана и даље тражи посао“.

-  У сваком случају, локална самоуправа ће имати разумевање и настојаће да помогне у отварању нових, реалних радних места јер је то прави начин да до краја ове и током следеће године започне опоравак како нашег града тако и државе – навео је градоначелник
 Тодоровић.

Према речима Секуле Тањевића сајмови запошљавања су једна од најзнајачнијих активних мера у запошљавању.

- На тај начин се остварује права улога и сврха Националне службе за запошљавање, а то је посредовање између послодаваца и незапослених лица.  Судећи по данашњем сајму и понуди слободних радних места, сматрам да можемо очекивати повољнија кретања на тржишту рада у нашем граду. Данас 46 послодаваца нуди више од 200 слободних радних места. Сви они су ту због стварне потребе. Очекујемо долазак око 800 незапослених лица, што чини више од десет процената уписаних на евиденцији сомборске филијале Националне службе за запошљавање – казао је Тањевић и захвалио се Градској управи и и Спортском центру „Соко“ на подршци у организацији.

    Ко је на мрежи: 43 гостију и нема пријављених чланова