НА СОМБОРСКИМ ИЗЛЕТИШТИМА ПОЧЕО ТРЕТМАН ПРОТИВ КРПЕЉА, ПРЕД ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ

 

Други круг систематске акција заштите здравља грађана од крпеља на подручју града Сомбора почео је данас и трајаће до 30. априла. Акцију, у сарадњи са Градском управом, организује и изводи новосадска “Циклонизација”.

Како најављују из “Циклонизације”, хемисјки третмани обухватиће сомборска излетишта Шикара и Роковци, паркове, зелене јавне површине, као и шеталиште уз Велики Бачки канал. Третмани који треба да буду завршени до првомајских празника обухватиће и викенд насеља Корлатош, Шебешфок, Барачку и Кенђију.

Овогодишња акција заштите грађана од крпеља на подручју Сомбора почела је 15. марта, а третмани УЛВ уређајима против крпеља биће извођени током сезоне у парковима, на шеталиштима, другим јавним зеленим површинама као и двориштима вртића и школа по распореду који ће зависити од временских услова.

Такође, половином марта, “Циклонизација” је поделила  БТИ таблете житељима периферних делова града, а реч је о припремним активностима за овогодишњу свеобухватну акцију заштите здравља грађана од комараца.

Надлежни у “Циклонизацији” објашњавају да је реч о високо селективном биолошком производу који делује само на ларве комараца, а комплетно упутство за коришћење БТИ таблета налази се на паковању.

Градска управа и “Циклонизација” тако су на време почелиу припреме како би овогодишња акција борбе против комараца била што ефикаснија.

    Ко је на мрежи: 54 гостију и нема пријављених чланова