НА АЕРОДРОМУ У СОМБОРУ, РЕШЕНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ

 

Министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић, је у оквиру Првог центра за обуку Војске Србије, на аеродрому у Сомбору, пустио у рад прикључак за пијаћу воду, који је изграђен у сарадњи Војске Србије и Градске управе града Сомбора. Сомборска касарна, у којој се налази Први центар за обуку Војске Србије, више од шест деценија је имала сопствени систем снабдевања пијаћом водом али је, после НАТО бомбардовања 1999. године, установљено да та вода више није за употребу. Уз помоћ локалне самоуправе проблем је решен изградњом хидранта у кругу касарне и за војнике, старешине и остало особље обезбеђена је здрава пијаћа вода из градског водовода.

Приликом упознавања са изграђеним објектом и начином његовог функционисања, министар Гашић је изјавио да је „после 15 година сомборска касарна добила здраву пијаћу воду из локалног водовода“.

- Ово је знајачан подухват за Војску Србије, јер су својеврсном донацијом локалне самоуправе остварене уштеде у износи од око 110 милиона динара у самим радовима. Такође, у  наредном периоду неће више бити потребе да се свакодневно цистернама водом снабдевају војни објекти, као што је то до сада био случај- казо је министар Гашић.

Градоначелник Сомбора, Саша Тодоровић се, испред града Сомбора, захвалио министру Гашићу и Војсци Србије на досадашњој сарадњи, истичући да је „Сомбор био и остао град са богатом историјом позитивних односа са Војском Србије“.

- Циљ свих грађана и локалне самоуправе јесу односи разумевања и сарадње са Војском Србије. Као локална самоуправа, радо смо се одазвали позиву Министарства одбране и ресорног министра те наставили сарадњу. Сарадња ће ускоро бити још видљивија када, заједно са Војском Србије, завршимо радове на писти за постројавање.  – казао је Тодоровић. и захвалио се министру Гашићу и војсци на томе што у локалној самоуправи виде поузданог партнера.

Пријему су присуствовали и: Борислав Станичков, председник Скупштине града Сомбора, Живорад Смиљанић, председник општине Апатин и Рајко Мајсторовић, начелник Западнобачког управног округа и домаћини - Стипан Златар, командант Првог центра за обуку Војске Србије као и старешине и војници, припадници Првог центра за обуку Војске Србије у Сомбору.

    Ко је на мрежи: 72 гостију и нема пријављених чланова