ПРВА РЕКРЕАТИВНА ВОЖЊА "Ciklo COOLtura" ОКУПИЛА 62 ЉУБИТЕЉА ДВОТОЧКАША

 

Љубитељи бицикла имали су прилику да, у недељу, 26. априла, учествују у првој рекреативној вожњи коју је организовала Ciklo COOLtura. Прва тура вожена је од паркинга испред базена до викенд насеља Пчела, где је организована пауза и дружење учесника, након чега је уследио повратак у Сомбор.

У вожњи су учествовала 62 учесника, различитих старосних доби, а групу бициклиста је пратио аутомобил с фотографима и  логистичком подршком Бициклистичког клуба С Теам. Промовисана је култура у саобраћају и толеранција међу учесницима.

фото:Срђан Омаковић

Ciklo COOLtura је организација у оквиру Бициклистичког клуба С Теам, која је настала с идејом организовања рекреативних бициклистичких вожњи градским и приградским путевима. Један од главних циљева је промоција бицикла као превозног средства, те враћање Сомбору статуса града бициклиста.

Велико интересовање грађана и интересантна околина погодна за овај вид активности оправдавају идеју организовања чешћих бициклистичких дружења овог вида.

Следећа вожња планирана је већ за две недеље, а организатори ће детаљне информације благовремено проследити средствима информисања.

Горана Копоран

    Ко је на мрежи: 59 гостију и нема пријављених чланова