ТРЕЋА КОЛЕКТИВНА ИЗЛОЖБА ДЕЦЕ И МЛАДИХ ИЗ БУЊЕВАЧКОГ КОЛА

 

Уметнички студио УГ „Буњевачко коло“ Сомбор, у понедељак, 27. априла, у простору Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, организовао је Трећу колективну изложбу деце и младих . Овом изложбом уједно је обележен и други рођендан Уметничког студија.

На Другој рођенданској изложби своје радове изложило је 54 млада уметника, а представили су се различитим техникама, као што су: уље на платну, темпера, цртеж, акварел, примењена уметност, уметност сламарења и др.

Фото: Дак

Као и сваку другу изложбу, и ову је пратио каталог, а Уметнички студио је припремио и поклоне, у виду уља на платну, за људе који помажу рад ове талентоване деце. Награду за најредовније долажење на радионице добила је Ана Анђелић, а сва деца су од ментора и координатора добила чланске карте.

Уметнички студио је почео са радом 27. априла 2013. године и од тада ради без престанка. Током двогодишњег рада, кроз Студио је прошао велики број деце, организоване су различите активности и успостављене многе сарадње. Деца уметници стварају сваке суботе и недеље у просторијама УГ „Буњевачко коло“, а у раду им помажу ментори: Данијел Першић, Саша Ловренов, Мирослав Колар, Ђурђина Марковић и Ивана Петровић. Малишани су се опробали у различитим ликовним техникама, као и у примењеној уметности, али и у уметности сламарења. За младе уметнике организоване су активности у граду, као и у околини града, попут јавних часова, дружења са другарима из Апатина и Суботице. За организацију активности, као и радионица задужени су координатори Зоран Дујмовић, Антун Петровић и Вања Кахримановић.

Студио је ушао у своју трећу годину рада, у којој се очекују нове активности за децу и младе, а циљ је да се ови уметници што боље обликују и формирају, јер је добро познато да је Сомбор град великих сликара и град културе и уметности. (В.К.)

Ко је на мрежи: 53 гостију и нема пријављених чланова