ДОБИТ СОМБОРСКЕ "ЧИСТОЋЕ" У 2014. ГОДИНИ 5 МИЛИОНА ДИНАРА!

 

Јавно комунално предузеће "Чистоћа" Сомбор је прошлу пословну годину завршило са добитком од око 5 милиона динара, тачније 4 милиона 997 хиљада динара, рекао је Никола Пајић директор ЈКП "Чистоћа" на јучерашњој конференцији за новинаре, анализирајући рад овог предузећа у 2014. години. Заслуга за овај пословни успех свакао имају радници наплатне службе, који су успели да наплате заостали дуг грађана и привреде из 2011, 2012 и 2013. године, у вредности од око 12,5 милиона динара, истакао је Пајић.  Према његовим речима, "Чистоћа" је у прошлој години из сопствених прихода набавила три нова возила , марке Волво“, за одвоз отпада. Ради се о возилима која имају  капацитет 16 кубних метара,  са еуро 6 моторм, а куповином ових возила предузеће је испунило све законом утврђене обавезе везане за безбедност у саобраћају. Из тог разлога KFW Немачка државна банка за развој је умањила главницу кредита за 60 хиљада евра, тако да је сада кредитни дуг "Чистоће" 240 хиљада евра, уместо досадашњих 300 хиљада евра истако је Пајић и додао да су та  возила допринела да "Чистоћа" своју делатност прошири и на сомборска села.  
Сомборски рециклажни центар је у прошлој години прерадио више од 400 тона рециклажног материјала, а ово је једини рециклажни центар у Србији који ради, а да је изграђен је средствима Фонда за заштиту животне средине Владе Републике Србије.

Пајић је истакао да су остварени контакти са потенцијалним инвеститором за изградњу Фабрике за прераду комуналног отпада и додао да су преговори одмакли, те да је сада на градској власти да уступи локацију старе топлане за изградњу ове фабрике. Он је напоменуо да град Сомбор и ЈКП "Чистоћа" не одустају од градње ове фабрике са страним инвеститором и то ће се урадити за 9 до 12 месеци.

Сви грађани који имају уредне потврде од Центра за социјални рад да су корисници услуга овог центра, треба исте да донесу у "Чистоћу" како би услуге овог предузећа имали бесплатно, истакао је Пајић и додао да је град Сомбор на име ових услуга "Чистоћи" уплатио прву траншу од 2,5 милиона динара.

Миленко Вулиновић, технички директор ЈКП "Чистоћа" Сомбор се у свом излагању осврнуо на традиционални "Месец чистоће" који је почео 23. марта и напоменуо да је овогодишња акција историјска, јер се први пут спроводи и у сеоским месним заједницама. Он је истакао да ће услуге "Чистоће" ускоро моћи да користе мештани Стапара, Дорослова, Телечке, Алекса Шантића, Растине и Риђице и додао да је предузеће прошле године своје обавезе смањило за 25 милиона динара и повећало наплату са 91% на 96%.

    Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова