ДАНАС У СОМБОР СТИЖЕ ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

 

Подручја Суботице, Сомбора и Кикинде ће данас прећи на дигитално емитовање тв сигнала, најавило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Прелазак са аналогног на дигитално емитовање биће обележено у емисионој станици Црвено село код Суботице, а укључивању предајника у дигиталну мрежу присуствоваће државна секретарка Министарства трговине Татјана Матић, наведено је у саопштењу.

У оквиру процеса дигитализације, а у складу са планом преласка на дигитално емитовање тв сигнала, данас у подне ће се потпуно прећи на дигитално емитовање и искључивање аналогних предајника у зонама Суботице, Сомбора и Кикинде.

Министарство подсећа грађане ових подручја који примају сигнал путем собне или кровне антене да набаве опрему за пријем дигиталног сигнала, а угрожене потрошаче да што пре искористе ваучере за субвенционисану куповину СТБ уређаја, како би спремни дочекали сигнал дигиталне телевизије.

Без одговарајуће опреме за пријем дигиталног сигнала домаћинства са подручја Суботице, Сомбора и Кикинде од 8. маја неће бити у могућности да прате тв програм.

После искључења аналогног сигнала у овим подручјима, а захваљујући емитовању дигиталног сигнала, грађани ће имати квалитетнију слику и тон, већи избор садржаја, могућност избора превода и титловање садржаја.

    Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова