ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА НОВИНЕ ЗА ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ БАЧКИ БРЕГ

 

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је данас да ће за гранични прелаз "Бачки брег" код Сомбора бити подигнута категоризација како би се повећала прекогранична сарадња са Мађарском.

Имамо пројекат за то, стар седам година и видећемо да ли га је потребно иновирати и колико је новца потребно уложити, рекла је Михајловић након састанка са градоначелником Сомбора Сашом Тодоровићем.

Направићемо такву могућност да тај гранични прелаз буде доступан и за терет и стоку, да би се повећала прекогранична сарадња, поручила је Михајловић.

Одговарајући на питања новинара о одржавању путева у Војводини она је нагласила да те путеве по закону треба да одржава покрајина Војводина, али да то у пракси ради Влада Србије кроз јавно предузеће Путеви Србије.

Она је истакла да по том питању треба да имамо јасан став, ако ће влада да води рачуна о томе, то ће радити преко јавног предузећа.

А ако Аутономна покрајина Војводина сматра да је портребан неки другачији начин одржавања путева, спремни смо да о томе разговарамо, указала је она.

"Свака огућност је дозвољена осим оне да се путеви не одржавају", поручила је Михајловић која је и потпредседник Владе Србије.

Она је додала и да би аеродром у Сомбору могао постати део предузећа Аеродроми Србије које тек треба да се формира.

Градоначелник Сомбора рекао је да је наш град добио подршку ресорног министарства за спровођење инфраструктурних пројеката који су приоритетни у том граду, а међу којима је и гранични прелаз Бачки брег.

Он је казао да локалне власти морају да се потруде да нађу неопходна средства за те пројекте за које постоји подршка државе истакавши да је добар начин да се искористе средства планирана у оквиру Дунавске стратегије и из европских предприступних ИПА фондова. (Танјуг)

    Ко је на мрежи: 92 гостију и нема пријављених чланова