СОМБОРСКИ СТУДЕНТИ НА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

 

У кампусу Универзитета у Новом Саду одржан је у суботу и недељу, 9. и 10. маја, седми новосадски Фестивал науке, под слоганом „Све је могуће“. И ове године на Фестивалу науке наступили су студенти сомборског Педагошког факултета, који су, у оквиру групе радионица из природних наука „Свемогући природњаци“, приказали посетиоцима своје радионице под заједничким називом „На дохват руке“.

Радионица „Држи ваздух и воду док мајстори оду“ приказала је низ експеримента изненађења са водом и ваздухом (топло-хладни коктели, рупичасти затварачи за флаше, прскалице и фонтане). У радионици „Оптичке илузије“ деца су имала прилику да направе сопствени цртаћ, да нацртају своју руку да изгледа као да је у три димензије или да виде „рупу на својој шаци“. Радионица „Једноставни електромотори“ представила је принципе рада и реализацију модела најједноставнијих електромотора, а у радионици „Шта знамо о сунчевом систему“ деца су откривала колико знају о планетама наше матичне звезде. На крају су, на занимљив начин, уз помоћ биогеографске карте, у радионици „Где живи ова животиња“ откривали станишта необичних и занимљивих животиња широм планете.

Радионице сомборских студената изазвале су занимање посетилаца, а многобројни млади истраживачи од предшколског до средњошколског узраста задржали су се на штанду сомборског Педагошког факултета. (М.С.)

    Ко је на мрежи: 57 гостију и нема пријављених чланова