ЂАЦИ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" УЧЕСТВОВАЛИ НА МАРКОВДАНСКИМ СУСРЕТИМА ДЕЦЕ И ПЕСНИКА

 

Протеклог викенда, у Панонији код Бачке Тополе одржан је 7. Међународни фестивал "Марковдански сусрети деце и песника".  Ове године на фестивалу је учествовало 2000 деце из 33 школе, из Србије, Македоније, Републике Српске и Хрватске.

Поред школа из Бачке Тополе, Суботице, Црвенке, Гакова и других места из земље и иностранства, а по први пут на овој манифестацији је учествовала и ОШ “Доситеј Обрадовић” из Сомбора, коју су представљали ученици III-3 оделења, предвођени учитељицом Мирјаном Лазиницом.

Деца су се у оквиру "Марковданских сусрета" такмичила у цртању, плесу, потрази за благом,... Ученици ОШ "Доситеј Обрадовић" из Сомбора су освајили другу награду у Потрази за благом и четврто место у плесу, а сестре Васиљевић које су већ четврту годину за редом учеснице овог фестивала, певале су у ревијалном делу програма и на гала вечери.

Дан након манифестације "Марковдански сусрети деце и песника", гости Сомбора су била деца ОШ “Кирил и Методиј”  из Велеса у Македонији, која су обишла знаменитости нашег града.

    Ко је на мрежи: 34 гостију и нема пријављених чланова