КРАЈЕМ ЈУНА ИСПОРУКА ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА 35 ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА

 

Реализацијом једне од активности у склопу пројекта „Подршка Европске Уније побољшању услова живота присилних миграната у Србији”, обезбеђена је помоћ у грађевинском материјалу за 35 породица избеглих лица на територији града Сомбора. У контролном обиласку терена, Бранкица Јеремић, представник Делегације Европске уније у Србији која спроводи пројекат и Чила Стојановић, испред Новосадског  хуманитарног центра, са којим Делегација сарађује, посетиле су четири породице како би се увериле да процене о потребној помоћи, одговарају стварном стању на лицу места.

Представнице Делегације Европске уније у Србији и Новосадског хуманитарног центра, биле су задовољне досадашњим обављеним послом и похвалиле рад лица која су у локалној самоуправи била укључена у рад око реализације пројекта.

Бранкица Јеремић је разговарала и са Бориславом Станичковим, председником Скупштине града Сомбора, а прва породица коју је посетила била је породица  Снежане Никшић, која је из Урошевца избегла 2000. године и у Сомбору живи са троје деце.

Током разговора са председником Скупштине града Сомбора Станичковим, речено је да ће грађевински материјал бити испоручен крајем јуна, после спроведених процедура набавке.

У обиласку избегличких домаћинстава били су и Михаел Плац, шеф Одсека за локални економски развој, Златко Милићевић, повереник сомборског повереништва Комесаријата за избегла и прогнана лица РС и Росана Крстић, стручни сарадник у Одељењу за комуналне послове Градске управе града Сомбора.

    Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова