ПОТПИСАН УГОВОР О ИСТРАЖИВАЊУ РАЗВИЈЕНОСТИ ГРАДА СОМБОРА

 

У сали колегијума Градске управе, потписан је Уговор о маркетинг истраживању „Задовољство грађана и привредних субјеката града Сомбора“. Уговор је испред града Сомбора, који је наручилац истраживања, потписао Владислав Живановић, заменик градоначелника града Сомбора, док је испред консултантске куће ГФК из Аустрије, уговор потписао Горан Тинтор, директор истраживања.

- Приоритети истраживања биће области инфраструктуре, пољопривреде, културе, туризма и рада локалне самоуправе. Циљ истраживања је да као Градска управа добијемо јасну слику стања у овим областима и да на основу тога развијемо смернице будућег развоја града. Истраживање које ће ГФК спровести у наредном периоду је нешто што ће нам, као граду, дати озбиљну референцу и сигурни смо да ћемо на том истраживању базирати сарадњу са другим градовима и партенрима. Документ који ћемо добити на крају истраживања је важан део процеса аплицирања на европске фондове, који нам се отварају – казао је Живановић и додао да ће истраживање трајати највише шест месеци.

Горан Тинтор  је објаснио суштину истраживања, представио своје сараднике и говорио о раду ГФК.

- Консултантска кућа ГФК постоји и ради преко 80 година,  присутна је  у приближно 100 држава и укупно запошљава нешто више од 10 хиљада радника различитих профила – рекао је Тинтор.  

Михаел Плац, шеф Канцеларије за локални економски развој се захвалио ГФК и граду Сомбору на томе што су препознали обостране интересе и остварили сарадњу која ће допринети бољем, бржем и квалитетнијем аплицирању ка покрајинским, републичким и европским фондовима. Према његовим речима „истраживање представља искорак у досадашњем раду, јер ће град, са добијеним документом у већој мери укључити привреду и грађанство у свој рад те јасно видети шта су реалне потребе људи и предузећа у овом граду“.  

- Истраживањем ће се утврдити  листа приоритета, а у предметним областима оствариће се лакши приступ финансијским фондовима – навео је Плац.

Потписивању уговора и састанку који је након тога одржан,  присуствовали су још и: Немања Сарач, члан Градског већа за културу, Зоран Милер, члан Градског већа за пољопривреду, развој села и заштиту животне средине, Миланка Крстић, начелник Одељења за комуналне послове, Душанка Голубовић, начелник Одељења за друштвене делатности, Слободан Косановић, начелник Одељења за пољопривреду и рурални развој, Страхиња Пекез - Служба за туризам Градске управе града Сомбора, Драган Ружић, директор Туристичке организације града Сомбора, док су испред консултантске куће ГФК присутне биле и: Душица Радуковић, директор развоја за Југоисточну Европу и Ана Антић, сарадник у истраживању.

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова