ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА УГОСТИО ГЛУМЦЕ ФИЛМА „ПОВРАТАК“

 

Чланови глумачке екипе филма „Повратак“, који се тренутно снима у Сомбору и Бездану посетили су Градску управу града Сомбора, где су их угостили Саша Тодоровић, градоначелник Сомбора и Владислав Живановић, заменик градоначелника града Сомбора. Конференцији за медије присуствовао је и Немања Сарач, члан Градског већа за културу.

Глумачка екипа -  Лазар Рајић, Џон Севиџ (John Savage), Мајкл Паре (Michael Pare), Ник Манкузо (Nick Mancuso) и Миодраг Јакшић, продуцент филма „Повратак“, у опуштеном глумачком маниру разговарали су са градоначелником који их је поздравио и рекао да се култура „мора чувати и развијати, без обзира на године одрицања које следе“.

- Припала ми је изузетна част да у име града Сомбора поздравим глумце из Холивуда, посебно нашег драгог суграђанина Лазара Рајића. Ми смо, већ неколико пута информисали јавност о филму, који се тренутно снима у Сомбору и сматрам да би требало  инсистирати  на томе да се наши људи у иностранству заитересују за Сомбор, да га подрже и промовишу у земљама у којима живе и раде. Када нам је представљена идеја о снимању филма ми смо је као локална самоуправа оберучке прихватили и подржали, јер чврсто верујемо да је то значајан догађај који ће потврдити Сомбор као град културе. Свима нам следе године одрицања у многим областима, али верујем да културу морамо чувати и развијати, јер када се један град одрекне културе, он се тада одриче себе. – рекао је градоначелник Тодоровић и пожелео глумцима, продуцентима и целој филмској екипи успешан рад на преосталом делу снимања.

Холивудски глумци су говорили о гостопримству људи у Сомбору и посебно нагласили да су задовољни продукцијом филма и сарадњом са званичним установама града Сомбора. Ник Манкузо је наговестио идеју о организовању филмског фестивала у Сомбору, док је Мајкл Паре казао како је филм „Повратак“ другачији од свега што је до сада радио, будући да је већи део каријере провео снимајући акционе филмове. Џон Севиџ је у свом обраћању посебан акценат ставио на културу, „у којој посебно ужива, јер зна да је ово место одувек било раскршће људи, различитих култура и утицаја.“

- Млад сам напустио Сомбор и његова села, али сам увек и свуда причао колико је Сомбор богат у свему. Архитектура је лепа, један је од најзеленијих градова које сам видео, имали смо Милана Коњовића, кога сам лично виђао... Трудим се да промовишем град где год да идем. Понекад мислим да сам свима већ досадио са Сомбором. – рекао је, осим осталог Лазар Рајић.

Миодраг Јакшић, продуцент филма „Повратак“ је најавио да ће снимање филма у Сомбору трајати до 27. маја, те да ће премијера бити одржана на пролеће у Сомбору, за када је најавио поновно окупљање глумачке екипе филма „Повратак“.

    Ко је на мрежи: 71 гостију и нема пријављених чланова