СОМБОРСКИ БИЦИКЛИСТИ ПАНОНСКИМ ПУТЕМ ВОЗИЛИ ДО ОСИЈЕКА

 

Прва вожња бициклом, од преко 100 км, којом је Удружење грађана "ВелоАрт" Сомбор успешно отворило сезону, одржана је у недељу, 17. Маја 2015. године. Шест сомборских бициклиста, у друштву колеге из Куле, одвезли су круг у дужини од 170 километара и обишли знаменитости Осјечко-барањске Жупаније у Хрватској: тврђаву у Ердуту и познато светилиште, Цркву Госпе од уточишта у Аљмашу.

Бициклисти из Сомбора су се у Осијеку састали са представником Удружења “Зелени Осијек”, са којим су разменили искуства о проблемима циклотуризма и рекреативног бициклизма, а разговарало се и о потенцијалној сарадњи на промоцији и проширивању Панонског пута мира.

Након посете Осијеку, сомборци су прошли кроз Национални парк Копачки рит где су обишли замак Тиквеш и еко камп Златна греда, након чега су се преко прелаза Батина и Бездана, вратили у Сомбор.

Сусрет са рекреативним бициклистима "Котрљанери" је резултирало позивом да "ВелоАрт" учествује на Бициклијади хуманитарног карактера “Бициклима за белишћанска звона”, за децу и омладину са потешкоћама у развоју, која ће се одржати наредног викенда у Осијеку, и на који ће се удружење одазвати.

    Ко је на мрежи: 45 гостију и нема пријављених чланова