СКАНДАЛ У СОМБОРУ! ПОВЕРЕНИК АПАТИНСКОГ СНС-а ДОБИО НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА СОМБОРА

 

Таман када смо помислили да већа лакрдија од оне прошлогодишње, када је у питању расподела новца из буџета града Сомбора за информисање не може да се деси, градски оци су поново, овог пута зарад подмиривања апетита својих страначких активиста, направили кардиналну грешку и запалили стручну јавност у граду. Комисија која је одлучивала о додели средстава за сомборске медије, а коју је формирао градоначелник Саша Тодоровић, доделила је 500.000 динара предузећу Унија плус доо из Апатина, на чијем је челу Илија Бурсаћ, повереник Српске напредне странке за Апатин. Како је објавио портал СОинфо, рачун предузећа „Унија плус” у блокади је последњих 11 месеци, а тренутни износ блокаде је 700 хиљада динара, па остаје упитно, како је надлежна Комисија могла узети у обзир ову пријаву, јер је условима конкурса предвиђено суфинансирање пројекта у износу од најмање 20 одсто. Новинар СОинфа се с' правом пита, на који начин ће блокирано предузеће испоштовати ове обавезе? Део одговора вероватно лежи у кадру који је делегиран за конкурсну комисију, у којој је као НЕЗАВИСНИ стручњак за медије представљена особа која на свом фејсбук профилу има постављене слике са највишим званичницима СНС-а, што без дилеме говори колико је стварно НЕЗАВИСАН и неопредељен. Други део одговора је добро познат, кад имаш "важећу" партијску књижицу све је могуће!

Дакле, очигледно је да је овде у питању страначко подмиривање, па чак и под цену кршења услова конкурса. Поређења ради, предузеће „Унија плус” из Апатина је добило више новца из буџета града, него портал СОинф (300.000) и радио Благовесник (400.000) који су медији са територије Сомбора, док је радио Сомбор добио тек 100.000 динара више од апатинског "медијског гиганта", за који Сомборци до сада вероватно нису ни чули.

Иначе, портал 025 инфо и истоимена телевизија која је угашена, чији је власник Илија Бурсаћ, који је прво био члан апатинског ДС-а, а затим прешао у СНС, од свог настанка веже за опозиционе медије у Апатину, па вероватно из тог разлога никада нису добили новац за информисање у матичној Општини, у којој владајућу већину предводи СПС.

Из свега наведеног, једино право решење би било да се одлука о додели новца предузећу „Унија плус” поништи, како би читав конкурс био регуларан.

    Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова