"ГОДИШЊАК" МАТУРАНАТА СОМБОРСКИХ СРЕДЊИХ ШКОЛА, ЧУВАР УСПОМЕНА

 

Град Сомбор и „Сомборске новине“ у жељи да од заборава сачувају средњошколске дане сомборских матураната, генерација 2014/2015. - али и будућих генерација, нашли су се у заједничком пројекту чувара успомена и сабрали их у „Годишњак сомборских матураната.

Сомборским матурантима, њиховим разредним старешинама и директорима средњих школа „Годишњак“ је уручен у петак, 22. маја 2015. године.

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, захвалио се на иницијативи и залагњу глановима Градског већа, служби Градске управе и „Сомборским новинама“ да се на оригиналан начин чувају успомене средњошколаца.

- Верујем да ће вам овај годишњак много више значити када будете старији. Жао ми је што раније није било оваквих ствари и надам се да ће додела годишњака постати традиција. Много ствари се данас одричемо, размишљамо о будућности, а порука коју ми хоћемо да вам пошаљемо јесте – имајте вере, имајте наде, идите оним нашим стопама које вас воде да останете у Сомбору и све оно што сте научили вратите свом граду, својим суграђанима и свима који долазе после нас. Сваком од 935 ученика који данас завршавају средњу школу желим свако добро. надам се да ћете бити добри и пристојни људи на понос својим породицама и граду Сомбору – казао је градоначелник Тодоровић.

Ученицима се обратила и Љубица Зелић, вршилац дужности главног  и одговорног  уредника „Сомборских новина“.

- Знам да вам мало тога могу рећи, што вам ваши родитељи, професори и пријатељи нису већ рекли. Ово јесте најлепше доба вашег живота. Младост је лепа и зато уживајте у сваком њеном дану. Смејте се, радујте се, путујте, будите хумани, али никада образовање јер вам оно даје моћ и снагу да мењате себе, а онда и свет око себе. Једнога дана, када будете пожелели да се вратите у средњошколске дане и сетите се свих људи који су били са вама, узећете овај „Годишњак“, он ће бити чувар ваших успомена. Зато смо га и направили и зато вам га поклањамо – рекла је, осим осталог, Љубица Зелић.

„Годишњак сомборских матураната“ штампан је у 1.100 примерака на 76 страна, у пуном колору.  

 На промоцији и додели "Годишњака" наступио је и МОХ "Јувентус кантат".

    Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова