СОМБОРСКА ЧИТАОНИЦА ДОБИЛА НОВО РУКОВОДСТВО

 

У недељу, 24. маја 2015. године одржана је редовна годишња Скупштина Српске читаонице "Лаза Костић" Сомбору. Након што је установљен кворум и усвојен дневни ред, изабрано је радно председништво у саставу: Александар Радишић, Петар Арамбашић и Владимир Јерковић. На самом почетку емитован је документарни филм у продукцији Срапске читаонице "Лаза Костић" и Градске библиотеке "Карло Бијелицки", који је снимљен поводом 170 година од оснивања читаонице, а потом се приступило гласању за председника Скупштине читаонице. Кандидати су били доц. др Милош Петровић, проф. др Драгољуб Продановић, гђа Мара Дражић и г. Александар Радишић.

За новог председника читаоничке скупштине изабран је доц. др Милоша Петровића, док je проф. Др Драгољуб Продановић, најстарији члан, изабран за подпредседника скупштине. Професор Петровић је доктор правно-политичких наука и универзитетски професор, а обављаће ову функцију у важној и јубиларној стоседамдесетој години од оснивања српске читаонице у Сомбору. Свечана скупштина биће реализована на јесен текуће године, а на њој ће се чланнови изјаснити о предлогу да се читаоничка Дворница (свечана сала) назове Свечана сала Сава Стојков, будући да је он други доживотни председник читаоничког друштва, поред првог, Лазе Костића, по којем је у име читаоничко придодато и његово лично име. На овај начин ова свечана сала, на понос  Града Сомбора, као место одржавања бројних трибина, пројекција, презентација и разговора би добила и адакватан званичан назив по имену и презимену њеног дугогодишњег члана Саве Стојкова.

Извештај о раду читаонице за минули период, извештај о програмској делатности као и финансијски извештај изгласани су потврдно од стране свих присутних, а у дискусији која је уследила истакнуто је да је дошло до позитивних помака у животу у вези са многим аспекатима који се тичу удружења и имовине којом располаже, а да је Градска библиотека "Карло Бијелицки"  делом и допринела логистички и програмски најстаријем удружењу у нашем граду.

    Ко је на мрежи: 40 гостију и нема пријављених чланова