СВЕТЛАНА ПРЕРАДОВИЋ И САРА ШВАЛМ, НАЈБОЉЕ НА КОНКУРСУ "Гласајте за образовање"

 

Ове године, од 26. априла до 02. маја одржана је Глобална недеља акције ( ГНА) посвећена остваривању Миленијумских развојних циљева у образовању и циљева „Образовања за све“ у којој су учествовале наставничке организације, као и организације владиног и невладиног сектора које се баве проблемом образовања и инклузије маргинализованих група у образовне системе широм света. У склопу активности НСПРВ, а везано за овогодишњу ГНА, Синдикат је и ове године расписао конкурсе у категорији писаних и ликовних радова за ученике основних и средњих школа и тај конкурс, на наше задовољство, успешно је окончан великим бројем приспелих радова на конкурсе и избором најбољих.

Стручне комисије, у саставу проф. Саша Ловренов, члан Удружења ликовних стваралаца, запослен у ШОСО са домом ученика „Вук Караџић“ у Сомбору и професор Симон Савовић, запослен у ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор, проф. Мира Трбовић из Средње економске школе у Сомбору и проф. Татјана Његомир из Средње пољопривредно-прехрамбене школе су од  приспелих радова изабрали најбоље.

У категорији „Ликовни  радови“ И награду освојио рад Светлане Прерадовић  ученице V/1, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор (ментор проф. Симон Савовић. Друга награда је припала  раду  Слађане Влатковић ученице III/3, Гимназије „Вељко Петровић“  Сомбор (ментор  проф. Мила Красуљак), а трећу награду  је освојила Снежана  Влатковић ученица 6а ОШ „Никола Вукићевић“ Сомбор (ментор проф. Рената Цветков).

У категорији „Литерарни  радови“ прву награду је освојио текст „Гласам за образовање“  Саре Швалм ученице IV/1 Средње пољопривредно – прехрамбене школе Сомбор (ментор проф. Татјана Његомир),  другу награду  текст „Образовање за све“ Ленке Настасић ученице  VIII/1 ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар (ментор  проф. Станислава Чивчић), а трећу награду рад  „Настава будућности“  Валентине  Перишкић ученице 6а ОШ „22.октобар“ Бачки Моноштор (ментор проф. Бранко Ћурчић).

Свечано проглашење победника и подела награда биће организована 12. јуна на Светски дан борбе против дечијег рада.  НСПРВ се, овом приликом захваљује свим учесницима на конкурсима у поводу ГНА 2015.

    Ко је на мрежи: 59 гостију и нема пријављених чланова