ОСНОВАН ГРАДСКИ ОДБОР НОВЕ СТРАНКЕ У СОМБОРУ

 

Оснивачка конференција Градског одбора Нове странке Сомбор одржана је у петак, 12. јуна 2015. године. За председника је изабран Милан Миланко, а именовано је и шест чланова Одбора који ће убудуће представљати програм и идеје НОВЕ.

Сомборци ће са програмом Нове странке убудуће моћи да се упознавају кроз рад недавно основаног Градског одбора НОВЕ, који ће предводити председник Милан Миланко и шест чланова Одбора: Лидија Неранџић Чанда, Драгана Бузаџић, Снежана Раић, Татјана Јухас, Драго Курчубић и Зоран Паклединац. Како је истакао Миланко, пред овим Одбором је велика одговорност, а то је да сопственим деловањем својим суграђанима приближи идеје НОВЕ, а пре свега ону најважнију – да политика представља заједничко решавање проблема, те да мора да се мери резултатима, а не празним и неиспуњеним обећањима.

Оснивачкој конференцији присуствовао је и председник Нове странке Зоран Живковић, који је члановима Градског одбора Сомбор пожелео много успеха у раду и изразио задовољство што његов састав чине људи политички неокаљани, чиме оправдавају назив странке – НОВА:

- Похвално је то што, као уосталом и већином у Новој странци, овај одбор чине „нови људи“, односно грађани који до сада нису били политички ангажовани, а који су схватили да тренутна друштвено-политичка ситуација налаже да сваки појединац мора сопственим деловањем да преузме одговорност и супротстави се актуелној штеточинској власти која Србију води у суноврат. Велико је признање Новој странци што су управо такви грађани у њој препознали алтернативу и једину снагу довољно јаку да се одупре назадњачким силницима. Прва прилика за то биће локални и покрајински избори који се очекују почетком наредне године, и ту шансу не смемо да прокоцкамо, рекао је Живковић.

    Ко је на мрежи: 56 гостију и нема пријављених чланова