СОМБОР ПОТПИСАО УГОВОРЕ ИЗ ОБЛАСТИ ВОДОПРИВРЕДЕ ВРЕДНЕ 43 МИЛИОНА ДИНАРА

 

Градоначелник града Сомбора, Саша Тодоровић и Бранислав Богарошки, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписали су четири уговора по конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство укупне вредности више од 43 милиона динара. Реч је о уговорима о суфинансирању изградње објеката водоснабдевања, канализационе мреже и одводњавања на територији града Сомбора и околних насељених места.

Захваљујући се домаћинима на пријему Бранислав Богарошки је навео да „град Сомбор од почетка године учествује на готово свим конкурсима које расписују разни покрајински секретаријати и тако је постао један од највећих корисника и сарадника Покрајинске владе“.

- Град Сомбор је препознао значај онога што ради покрајинска администрација и на наша средства определио висок износ сопствених средстава како би сви пројекти на којима учествује били одобрени и реализовани. Данас потписујемо четири уговора којима ће град Сомбор, уз 13 милиона сопствених средстава добити 16 милиона динара за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта и 27 милиона динара намењених за изградњу, поправку и одржавање водоводне и канализационе мреже у граду и насељеним местима. Од тога са пет милиона динара финансирамо изграду црпне станице у Светозару Милетићу а са два милиона динара пројектовање и изградњу канализационе мреже у Капетановој улици у Сомбору. Морамо одговорно да се понашамо према систему водопривреде како бисмо избегли катастрофалне поплаве какве су биле прошлогодишње. Надам се да ће модел сарадње, који имамо са локалном администрацијом у Сомбору, и даље опстати и да ће у будућности само добити на значају – казао је Богарошки.

Према речима Саше Тодоровића, градоначелника Сомбора „добра сарадња између града Сомбора и покрајинских институција се наставља.“

- Укупна сума које ће бити утрошена у наредном периоду превазилази износ од 43 милиона динара. То су средства која подразумевају изградњу аутономног система за дезинфекцију воде, који ће користити потпуно нове методе пречишћавања воде помоћу природног хлора, без употребе штетних хемикалија. Са друге стране, црпна станица у Светозару Милетићу је изузетно значајна, јер ће омогућити повезивање околних села, пре свега Станишића, Риђице и Алексе Шантића на постојећи крак који је изграђен преко Чонопље – рекао је Тородорић и нагласио како је водоснабдевање један од пет приоритета његове администрације и овогодишњег буџета града Сомбора.

- У наредном периоду наставићемо са учешћем на покрајинским конкурсима, како бисмо на најбољи могући начин искористили доступна средства и упослили локална комунална предузећа. То се првенствено односи на пројекте везане за пошумљавање, како би се упослили капацитети ЈКП „Зеленило“ и других – истакао је Тодоровић на крају конференције за медије.

    Ко је на мрежи: 62 гостију и нема пријављених чланова