ГРАД ИЗ БУЏЕТА ПОДЕЛИО 2.650.000 ДИНАРА ЗА ХОРОВЕ, ОРКЕСТРЕ, КУД-ове И ОСТАЛЕ ВИДОВЕ АМАТЕРИЗМА

 

Свечаним пријемом и потписивањем уговора у Скупштинској сали Градске управе града Сомбора, званично су додељена средства културно-уметничким друштвима (КУД) и осталим видовима аматеризма као и оним културно-уметничким друштвима и другим видовима аматеризма који негују национални идентитет.

Окупљенима се, у име града Сомбора, обратио Владислав Живановић, заменик градоначелника Сомбора, који се захвалио свим друштвима и удружењима на учешћу на овогодишњем конкурсу за доделу средстава.

- Надам се да сви примећујете да ова градска администрација посвећује значајну пажњу вашем раду. Ове године, упркос мерама штедње, за КУД-ове већинског народа, опредељено је 1.650.000 динара, а за КУД-ове који негују идентитет националних мањима предвиђено је милион динара. Са друге стране, за унапређење аматеризма на селима опредељена су два милиона динара. – рекао је Живановић и додао како је сигуран да „никада није било посвећено више пажње усклађивању критеријума и транспарентности процеса доделе средстава културно-уметничким друштвима“.

- Од следеће године додатно ћемо бодовати учешће у активностима које су од значаја за град Сомбор, што многи од вас редовно и чине. Сматрамо да ће у међународној сарадњи, коју је ова администрација покренула, Сомбор бити афирмисан и кроз ваш рад. У том смислу покрећемо Фестивал мултикултуралности који ће бити практичан израз етничког и историјског богатства нашег града, а за чију организацију смо добили подршку градова из нашег суседства, пре свега из Хрватске и Мађарске. На крају бих вас позвао да током јула својим програмом обрадујете наше суграђане и учините културну и туристичку понуду Сомбора богатијом. – казао је Живановић.

Потписивању уговора присуствовали су још и: Немања Сарач, члан Градског већа за културу, Чаба Сакач, члан Градског већа за заштиту права националних мањина, Марта Одри-Хорват, помоћник градоначелника града Сомбора за међународни сарадњу,  Драган Ружић, директор Туристичке организације града Сомбора као и представници Одељења за друштвене делатности Градске управе града Сомбора.

Највише средстава по овом конкурсу добило је УГ "Буњевачко коло" 347.800 динара, затим ГКУД "Раванград" Сомбор 312.200 динара, док је најмање новца добила МКПЗ Бездан, којој је припало 20.700 динара. Комплетну листу додељених средстава можете погледати ОВДЕ.

    Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова