ГРАД ПОДРЖАВА САРАДЊУ КОМПАНИЈЕ „КОПИТАРНА“ И „БОРЕЛИЈА“

 

Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора, примио је  делегацију словеначке компаније „Копитарна“ и са Марјаном Курником, генералним директором „Копитарне“ разговарао о постојећој сарадњи ове компаније са Фабриком обуће „Борели“,  могућностима нових инвестиција и очувању радних места.

Састанку су присуствовали: Борис Буловић, помоћник градоначелника Сомбора, Зора Црногорац, директор „Борелија“, а испред „Копитарне“ присутни су били и Татјана Шинковец, директор тржишта, те Франц Конајзлер, подручни директор.

Према речима Марјана Курника, компанија „Копитарна“ већ неколико година успешно сарађује са „Борелијем“ и њихова жеља јесте да се сарадња настави у и наредном периоду, кроз упошљавање радника „Борелија“.

- Радници „Борелија“ су стручно оспособљени и раде на задовољавајући начин уз поштовање задатих рокова и циљева. Наш интерес јесте да се та производња одржи што је и главни разлог наше посете и данашњих разговора са градоначелником Сомбора и руководством фабрике „Борели“ – рекао је Курник.

Градоначелник Тодоровић је гостима исказао уверење да ће град Сомбор и Република Србија заједничним деловањем и даље помагати „Борелију“, те тако сачувати један од значајних привредних субјеката града Сомбора.

-  Примарни циљ подршке јесте проналажење стратешких партнера, одржавање постојећег нивоа производње и, пре свега, очување радних места што је од посебног значаја за Сомбор као локалну заједницу. Проналажењем стратешког партнера решило би се питање фабрике,  која је дуги низ година одржавала сомборску привреду живом и која је упошљавала многе генерације наших суграђана. Убеђен сам да ћемо, заједно са нашим партнерима из „Копитарне“, пронаћи решење које ће очувати производњу и донети обострану добробит – казао је Тодоровић и додао да су у разговорима са партнерима из Словеније одређена четири модела решавања производње иза којих стоје град Сомбор, Република Србија, менаџмент „Борелија“ и „Копитарна“.

- У наредном периоду свако пред собом има јасно одређене активности, које за заједнички циљ имају наставак производње и очување раних места. Очекујем да се до јесени усвоји један од предложених модела, те да „Борели“, заједно са „Копитарном“ настави производни циклус – рекао је градоначелник Тодоровић.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 61 гостију и нема пријављених чланова