САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ГРАДА СОМБОРА ПРЕДСТАВИО СВОЈЕ АКТИВНОСТИ

 

Председник Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, Владислав Живановић, одржао је конференцију за медије на којој су представљене активности Савета. Било је речи и о плановима за наредни период као и о сарадњи са другим градским и републичким службама.

Према речима Живановића, Савет за безбедност саобраћаја је, у претходном периоду, организовао низ превентивних акција, које су за циљ имале подизање безбедности саобраћаја у граду и насељеним местима.

- Једна од  акција која је делимично финансирана средствима од наплате казни, јесте акција „Лажна паркинг казна“. Радници „Паркинг сервиса“ поделили су осам хиљада лажних казни за паркирање које  су возаче информисале о важним аспектима безбедности понашања у саобраћају и указале на друштвено-одговорно понашање. За ову промотивну акцију опредељено је 20 хиљада динара. Такође, ове године је израђен пројекат за изградњу полигона за обуку возача, будући да је Сомбор једини град у Западнобачком управном округу који нема адекватан полигон за обуку што све наше суграђане приморава да на обуку одлазе у околне општине. Верујем да ћемо, у најскорије време, овај пројекат преточити у стварност и тих 400 хиљада динара, колико је пројекат коштао, употребити на најбољи могући начин – казао је Живановић. Он је говорио и о радовима на уређењу и регулацији саобраћајница у граду, где је посебно наглашено да ће током ове године, у опремање саобраћајница и израду хоризонталне и вертикалне сигнализације бити уложено 2,4 милиона динара.

- Сомбор је један од седам градова у Србији који су добили могућност да врше обуку инструктора и радника ауто школа. За ту намену определили смо 190 хиљада динара којима смо опремили један кабинет у Средњој техничкој школи, где ће се вршити обуке, едукације и предавања на тему саобраћаја. Ово, практично значи да је Сомбор добио привилегован положај и да ће наставници и инстуктори у ауто школама долазити у Сомбор како би добили неопходне лиценце за обављање свог посла.– рекао је Живановић.

Испред ЈКП „Паркинг сервис“, конференцији за медије присуствовала је Гордана Вуловић, директор ЈКП „Паркинг Сервис“.

- ЈКП „Паркинг сервис“ је у оквиру својих могућности учествовао у акцијама које спроводи Савет за безбедност саобраћаја, па и у акцији „Лажна паркинг казна“. Сматрам да је потребно подићи свест младих људи, али и свих учесника у саобраћају о томе да се не конзумира алкохол када се управља моторним возилима и да је то, првенствени узрок саобраћајних незгода у нашој земљи. Ми и даље настављамо са дугогодишњом акцијом поделе бесплатних паркинг карата трудницама. Тренутно, заједно са Градском управом радимо на промени оснивачких аката, како бисмо имали већа овлашћења за деловања у случајевима када се несавесни возачи непрописно паркирају, нарочито на паркинг места опредељена за особе са инвалидитетом – казала је Вуловић.

Испред Полицијске управе, медијима се обратио Зоран Глумац, начелник Полицијске управе у Сомбору. Према његовим речима, Полицијска управа остварује добру сарадњу са Градском управом и јавним предузећима по питању акција које за циљ имају подизање нивоа безбедности у саобраћају.

- Посебно сам поносан на чињеницу да смо по први пут новац који је дошао из репресије употребили у превентивне сврхе. На тај начин смањујемо број ризичних ситуација и возача и успешно повећавамо безбедност саобраћаја у нашем граду. Сомбор ће, убрзо, бити један од седам испитних центара у Србији где ће инстуктори похађати курсеве и добити лиценце за рад у ауто школама, због чега смо посебно поносни – казао је Глумац и додао да „сваки грађанин Сомбора има директну добит од рада Савета за безбедност саобраћаја, а то пре свега значи већа безбедност у саобраћају, заштита имовине и лица као и лепши град у коме живимо“.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова