МАТУРАНТКИЊА СОМБОРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ АНАМАРИЈА УРИ, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ!

 

За разлику од претходних година, сомборски градски оци су сачекали да прођу уписи у средње школе и пријемни испити на факултете како би уприличили пријем за оне најбоље ученике, ђаке генерације.

Тако су у великој сали Скупштине града уручене повеље и пригодне новчане награде у износу од 10.000 динара најбољим ученицима свих сомборских основних и средњих школа, док је за најбољу међу најбољима проглашена Анамарија Ури, матуранткиња овдашње Гимназије „Вељко Петровић“.

Да је награда за ђака генерације отишла у заиста праве руке посведочила је и чињеница да је ова свестрана девојка и пре свечаности већ добила индекс Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и то као првопласирана на ранг листи. Са овом вредном девојком ће, што је такође вишегодишња пракса, бити закључен и уговор о градској стипендији коју су и њени претходници на најлепши могући начин, успесима у даљем школовању, у потпуности оправдавали.

Као што обичај налаже и ове године су најбољи ученици примили повеље и новчане награде из руку градоначелника, Саше Тодоровића, док је најбољим матурантима председница Кола српских сестара Јелена Секулић уручила књиге. Први човек Сомбора, Саша Тодоровић је имао и разлог за задовољство више, пошто је међу награђенима било и оних којима је и сам као професор историје, предавао. Својим речима подршке и честиткама придружили су се и председник Скупштине града Борислав Станичков, као и Чаба Сакач, градски већник задужен за заштиту права мањина који се овогодишњим лауреатима обратио на матерњем, мађарском језику. (Дневник)

Списак ђака генерације ОСНОВНИХ ШКОЛА можете преузети ОВДЕ

Списак ђака генерације СРЕДЊИХ ШКОЛА  можете преузети ОВДЕ

    Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова