ОЛУЈНИ ВЕТАР НОЋАС У СОМБОРУ ОБАРАО СТАБЛА И ГРАНЕ

 

Олујни ветар који је синоћ дувао на подручју Сомбора, иза себе је оставио бројне поломљене гране, као и неколико стабала уличних дрвореда, начинивши притом, материјалну штету на стамбеним објектима која се још увек утврђује.

Највише посла током уклањања последица олује, интервентне екипе ЈКП „Зеленило“ Сомбор имале су у Улици Вере Гуцуње, где  је стабло бођоша  пало на куће бр. 46 и 48, оштетивши на првој бедем, а на другој нисконапонски кабел електричне струје.

Велике поломљене гране уклоњене су и у Улици Петра Деспотовића, на углу Максима Горког и Илије Бирчанина, Светозара Милетића, на Јосићком путу, Првомајском булевару и у Школској улици, а бројни Сомборци су јутрос испред својих кућа затекли мноштво обореног ситнијег грања, па су метле и лопате „радиле“ на све стране.

Иако је, на срећу, све прошло без повређених грађана, још једном се показало да времешна и дотрајала стабла бођоша, прожета трулежницом, приликом јачег ветра или олује представљу озбиљну опасност по људе, имовину и објекте.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова