НА "СОМБОРСКОМ КОТЛИЋУ" СКУВАНО 173 ПАПРИКАША, НАЈБОЉИ КУВАР ПЕТАР СВИЛАР ИЗ ЦРВЕНКЕ

 

Традиционалним, деветнаестим по реду, „Сомборским котлићем“, завршена је манифестација „Сомборско лето“, а на Тргу Светог Тројства је ове године скувано 173 рибља паприкаша.

Утисак је да да је овогодишња манифестација била нешто скромнија у посети, а по већ устаљеном протоколу, прву ватру је потпалио градоначелник Саша Тодоровић, што је означило почетак такмичења. Ове године се за титулу најбољег кувара пријавило 38 такмичара, а трочлани жири је оценио 36 шифрованих узорака. Једногласном одлуком жирија који су чинили чувени угоститељи Иван Ковач, Борислав - Буца Андрић и Неша Живановић, прво место је освојио Петар Свилар из Црвенке, други је био Момо Ђурковић, који је на „Сомборски котлић“ дошао из Кнежевих винограда, а част сомборских мајстора кувања рибљег паприкаша сачувао је Мирко Воћкић, који је освојио треће место.

И ове године су додељене награде за најлепше украшен сто, а најбољи аранжман је имала екипа „Панонски морнар“, другопласирани су били „Пецарошке и сунцокрети“, док је треће место припало друштву "Ајкуле“. За највеселије друштво је проглашена је екипа „Црвено-бели“, а парирали су им „Весељаци“ и гости из Хрватске, тачније Змајевца, који су се проводили за столом тамошње Винарије „Јосић“. Треба напоменти да су ове године изостале награде за најмлађег и најстаријег кувара.

Сомборце и њихове госте на паприкашијади су забављали тамбураши „Ђувегије“, бенд „Апсолутно романтично“ и звезда вечери, Жељко Васић.

    Ко је на мрежи: 94 гостију и нема пријављених чланова