У СОМБОРУ СЕ ОТКЛАЊАЈУ ПОСЛЕДИЦЕ ОЛУЈНОГ НЕВРЕМЕНА - ВЕТАР ЛОМИО ДРВЕЋЕ И ИЗАЗВАО БРОЈНЕ ПРЕКИДЕ СТРУЈЕ

 

Олујни ветар који је погодио Сомбор са околином у суботу увече изломио је бројне гране и неколико целих стабала у градским дрворедима и дуж путева који воде ка граду, изазвавши притом материјалну штету и кварове, пре свега на уличним електроинсталцијама, а невреме је, на срећу, протекло без повређених људи.

Како је саопштио Саша Сијечањ, пословођа у сомборском ЈКП „Зеленилу“, интервентне екипе тог предузећа су изашле на лице места у суботу око 21 сат увече, док је олуја још трајала, и целу ноћ и наредна два дана, санирале су последице невремена.

Према речима Дејана Вулевића, руководиоца РЈ Јавно зеленило, цела стабла су оборена у Улици XII Војвођанске ударне бригаде, на Апатинском, као и на Моношторском путу, а екипе „Зеленила“ су интервенисале и у улици Самка Радосављевића, Подгоричкој, Петра Драпштина, Матије Губца, Слободана Бајића, Ружице Рип, Мите Ценића и Динарској улици.

Александар Каралић, руководилац Одељења Јавне расвете у „Зеленилу“ је саопштио да је до прекида струје услед олује дошло у Улици Јована Поповића, на Шикарском путу, у Излетничкој улици, Савској, Дравској, Банијској, Динарској улици, XII Војвођанске ударне бригаде, (код Логора), као и на салашким насељима Ненадић, Жарковац и Буковац.

- Кварови су углавном настајали услед додира жица на уличним проводницима, услед чега је долазило до „искакања“ осугурача у трафо станицама, и прекида довода струје у појединим деловима града - рекао је Каралић.

Сродни чланци

Ко је на мрежи: 128 гостију и нема пријављених чланова