УРЕЂЕЊЕ ПАРКИЋА КОД БОЛНИЦЕ - УКЛАЊАЊЕ 25 ДОТРАЈАЛИХ СТАБАЛА СИБИРСКОГ БРЕСТА

 

На основу решења комуналног инспектора Одељења за комуналне послове, и по налогу ЈП „Дирекција за изградњу града Сомбора“, ЈКП „Зеленило“ Сомбор је извршило вађење 25 стабала сибирског бреста, као и других врста, која се налазе у Виноградарској улици, преко пута Опште болнице „Др Радивој Симоновић“.

По истом решењу, наложено је и да се у паркићу, у којем се налази спортски терен, изврши орезивање свих преосталих стабала. У извештају надзорног органа стоји да је „стабла неопходно орезати, уклонити суве гране, као и прекратити гране које угрожавају статику стабла, уз обавезу садње 25 стабала прве класе на истој локацији у јесењем периоду садње 2015“.

У налазу комуналне инспекције је констатовано да су „стабла сибирског бреста изузетно лоше виталности, присутне су суве гране, расцепи, ентомолошка и фитопатолошка оболења,“ и стога, „због близине спортског терена и свакодневног присуства деце на парцели“, сматрају да „25 најлошијих стабала треба извадити, док је остала стабла неопходно орезати, а многа и радикално орезати, односно, превршити“. „Садња нових садница ће се обавити у јесењем периоду, са адекватним врстама стабала и шибља,“ закључује се у налазу Инспекције.

Сродни чланци

Ко је на мрежи: 144 гостију и нема пријављених чланова