ПРЕДУЗЕЋЕ "ВОЈВОДИНАШУМЕ" ПОЧЕЛО ПРИЗВОДЊУ МЕСА ДИВЉАЧИ

У Централној хладњачи у Каћкој шуми отворен је погон за прераду и конфекционирање меса дивљачи. Погон је почео са радом 28. октобра 2015. године чиме је уведена технолошки савременија фаза у преради и конфекционирању меса дивљачи које долази из 17 ловишта којима газдује ЈП “Војводинашуме“. Ове године ће из ових ловишта бити добијено укупно 150.000 кг меса дивљачи (јелена, јелена лопатара, дивље свиње, муфлона и срне). До сада је била уобичајена пракса да се месо испоручи тржишту у труповима под кожом. До краја ловне сезоне, тачније до 15. фебруара 2016. године прерадиће се, односно конфекционирати око 40.000 кг свих врста меса дивљачи, највише од јелена и дивље свиње. Као финални производ конфекционирано и вакумирано месо дивљачи појавиће се у малопродајним објектима у свим великим трговинским ланцима на територији Србије. Почетком следеће године започеће и конфекционирање меса ситне дивљачи које потиче из ловишта Војводинашума – фазана, дивље патке и гуске, а на пролеће је у плану да се покрене прерада и конфекционирање  меса од Подолског говечета из Делиблатске пешчаре. Такође је у плану да се током 2016. године изгради нови погон у Каћкој шуми за производњу шунки од јелена и дивље свиње, као и отварање сопственог малопродајног објекта у Новом Саду за продају деликатесног меса дивљачи и осталих производа од овог меса.

    Ко је на мрежи: 122 гостију и нема пријављених чланова