МУП ПОДСЕЋА, СТАРЕ ЛИЧНЕ КАРТЕ ВАЖЕ ДО 31.12.2016. ГОДИНЕ

 

Министарство унутрашњих послова подсећа грађане да личне карте издате на старом обрасцу важе до 31. 12. 2016. године.

Управа за управе послове Министарства унутрашњих послова организовала је током децембра, у свим полицијским управама  у Србији, радно време у две смене, као и суботом и недељом, како би што већи број грађана могао да преда захтеве за личну карту, а то ће бити настављено и током 2017 године, док год за тим буде било потребе.

Министарство унутрашњих послова и за време новгодишњих и божићних празника организоваће пријем захтева за издавање докумената за хитне случајеве.

Иако рок важења личних карата издатих на старом обрасцу истиче 31.12.2016. године, грађани ће и након наведеног рока моћи да поднесу захтев за замену личне карте издате на старом обрасцу за биометријску личну карту, која ће им се издавати по хитном поступку.

Министарство подсећа грађане да је потребно да се све личне карте издате на старом обрасцу замене, укључујући и трајне личне карте издате на старом обрасцу.

Министарство унутрашњих послова у Сомбору је саопштило, да ће шалтери за пријем захтева за израду личних карата у децембру са странкама радити суботом и недељом од 08 до 13 часова. Из МУП-а подсећају грађане да ће шалтер за личне карте у Сомбору радним данима наставити да ради и у другој смени, па захтвеви могу да се предају од понедељка до петка у периоду од 08 до 19 часова.

Биометријске личне карте у складу са Законом о личној карти (''Службени гласник РС'', бр. 62/2006) почеле су да се издају у априлу 2008. године.

Законом о изменама и допунама Закона о личној карти ("Службени гласник РС" број 36/11) који је ступио на снагу 04.06.2011. године, продужен је рок за замену личних карата на старом обрасцу за биометријске на још пет година, односно прописано је да личне карте издате на старом обрасцу важе  најдуже до 31.12.2016. године.

    Ко је на мрежи: 100 гостију и нема пријављених чланова