ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА САРАДНИЦИМА ПОСЕТИЛА СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ

 

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну област и инвестиције, Борис Буловић, помоћник градоначелнице за урбанизам и заштиту животне средине, Атила Прибила, помоћник  градоначелнице за месну самоуправу, директори јавних комуналних предузећа и ГБ „Карло Бијелицки“ посетили су Светозар Милетић.

Обраћајући се присутнима градоначелница је казала да је сврха састанка да се сагледају проблеми који се могу у догледно време решавати, а за оно шта је најпотребније и планирати средства у буџету за 2017. годину.

Марија Баги, заменица председника Савета МЗ навела је да je потребна квалитетнија јавна  расвета, те да Лемешани сматрају да је потребно покушати ревитализовати некада надалеко познату бању.

- Бања је  функционисала до 1979. године када је у великом невремену ветар однео кров. Неколико година још је функционисао мотел, а после тога о бањи се само говорило као о неискоришћеном потенцијалу - речено је на састанку у просторијама МЗ „Светозар Милетић“.

Атила Прибила, помоћник градоначелнице рекао је да локална самоуправа не може сама учествовати у ревитализацији некадашњег лечилишта, те да је претходно потребно извршити потребна испитивања како би се утврдила лековитост  воде и муља.

Говорећи о новом начину раду сеоске библиотеке и матичара, речено је да се грађани навикавају на промене, те да их прихватају.

Мештани су, углавном, задовољни услугама јавних комуналних предузећа, а када је реч о изношењу смећа изражено је обострано задовољство, како грађана услугама ЈКП „Чистоћа“, тако и предузећа наплатом услуга. Према речима директора „Чистоће“ Николе Пајића проценат  наплате услуге изношења смећа  је 97 одсто.

Било је речи и о  водоснабдевању,  истакнуто  је да су цеви старе, те да  не постоје хидранти  за  њихово испирање. Директор ЈКП „Водоканал“ Страхиња Шљукић је  навео да су цеви  и у осталим селима, па и у већем броју улица у граду  такође старе, али да то није највећи  проблем. Шљукић је објаснио да је магистрални водовод доведен до Светозара Милетића, али да је потребно изградити резервоар и бустер станицу, пре прикључења на извориште Јарош.

Градоначелница је посетила и основну школу, амбуланту, вртић, ДВД „Светозар Милетић“, као и локацију некадашњег бањског лечилишта.

    Ко је на мрежи: 68 гостију и нема пријављених чланова