ИЗГРАДЊА "КАПИТОЛ ПАРКА СОМБОР" ТРЕБАЛО БИ ДА ПОЧНЕ ВЕЋ У НОВЕМБРУ

 

Фабрика „Бане” годинама је стајала напуштена, мењала је власнике, а онда се пре неколико година на објекту појавио плакат, који  је најављивао да ће се ту нешто коначно градити. Парцелу заједно са фабриком купила је „Посејдон група”, а старе хале порушене су ове године.

У околини је град изградио канализацију за одвођење атмосферских и отпадних вода, па је парцела од 2,4 хектара практично спремна за рад. Након рушења старе фабричке хале,  парцела је подељена на три дела. Власник две парцеле је београдско  предузеће „СБЦП  пројект” д.о.о,  док  је  трећа парцела у власништву „Леснина XXXL” д.о.о. Према доступним информацијама, на једној од парцела  у власништву „СБЦП пројект” биће изграђен објекат за „Лидл”, а на другој ће бити грађен дуго најављивани  тржни  центар. За једну од парцела у власништву београдског предузећа Градска управа града Сомбора, односно Одељење за комуналне послове, издало је решење о грађевинској дозволи из које се види да ће бити саграђена два објекта. У једном ће бити шест засебних продајних је-диница, а у другом четири.

- Колико нам је познато, изградња пословног ком-плекса „Цапитол парк Сомбор” требало би да почне током но-вембра ове године, а очекујемо да и „Лидл” поднесе захтев за издавање грађевинске дозволе и то би требало да буде трећи објекат на тој парцели. Према нашим информацијама, пре тога би требало да се догоди пренос власништва између „СБЦП пројекта” и „Лидла”, али се ради о два предузећа у приватном власништву, па нам детаљи њиховог пословног односа нису познати. У сваком случају, рок важења грађевинске дозволе је две године, па би инвеститори у том року морали да почну изградњу, а за исходовање употребне дозволе имају рок од пет година објаснио је Мирослав Ковачић, члан Градског већа града Сомбора  за  комуналну  делатност и инвестиције.

„Лидл” је пре извесног  времена објавио оглас за пријем запослених у неколико градова у Србији, међу којима је био и Сомбор. Конкурс је окончан, одабране кандидате очекује деветомесечна обука, па се  очекује да ће за почетак у сомборском „Лидлу” бити запослено око десет особа.

Након изградње осталих објеката у тржном центру "Капитол парк Сомбор", очекује се запошљавање још неколико десетина људи, махом у трговини и на одржавању објеката. Иако су становници Улице Ивана Горана Ковачића очекивали да ће изградња тржног центра донети и асфалт на сада калдрмисани коловоз улице у којој су осим кућа и две стамбене зграде са неколико десетина станова, од тога за сада, изгледа, неће бити ништа. Наиме, израда пројектне документације за асфалтирање улице предвиђена је за следећу годину, а када ће улица добити раван коловоз, тешко је предвидети. (Сомборске новине)

    Ко је на мрежи: 92 гостију и нема пријављених чланова