ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА САРАДНИЦИМА ПОСЕТИЛА ЧОНОПЉУ

 

Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и Антонио Ратковић, заменик градоначелника са сарадницима: Мирославом Ковачићем, чланом Градског већа за комуналну област и инвестиције и Борисом Буловићем, помоћником градоначелнице за урбанизам и заштиту животне средине, као и директорима сомборских јавно-комуналних предузећа и Градске библиотеке „Карло Бијелицки “ посетили су Чонопљу.

Обраћајући се присутнима градоначелница је истакла да је сврха састанка „сагледавање проблема који се могу решавати у догледно време“.

- У циљу решавања проблема у селима на територији Града Сомбора, до сада смо обишли више села и сусрели се са разним проблемима које групишемо и на основу реалне процене утврђујемо приоритете за њихово решавање, нагласила је градоначелница Душанка Голубовић.

Секретар МЗ Чонопља, Мирко Дражић је као проблем навео недостатак средстава за израду техничке документације што их спречава да се јављају на конкурсе.

- Израда пројектне документације се може остварити у сарадњи са Дирекцијом за изградњу града, или са Канцеларијом за локално економски развој (ЛЕР) Градске управе града. Неопходно је да започенете активности на изради пројеката јер у развојним фоновима има средстава, истакла је градоначелница.

Директор О.Ш.“Мирослав Антић“ Владимир Узелац је истакао да је ово први пут да градоначелник са својим сарадницима долази да обиђе село у циљу решавања проблема. „Село је уређеније у односу на предходни период, и од велике је важности да је прикључено на градску воду“, похваливши рад јавних комуналних предузећа.

- Проблеми у Чонопљи су далеко мањи од проблема који су постојали у предходном периоду, уређење атарских путева је у завршној фази, а сарадња са овом месном заједницом је беспрекорна, истакао је Миодраг Пуповац, директор ЈКП “Зеленило“.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Никола Пајић је рекао да је Чонопља комунално најчистије село и да је наплата услуга изношења смећа преко 90%.

Говорећи о друштвеним активностима у селу и очувању културе и традиције, градоначелница је похвалила активности културно-уметничких друштава у Чонопњи која има три таква друштва, а која су веома активна и квалитетна.

Када су у питању домови културе планирамо да у наредном периоду корисници буду Месне заједнице и да створимо услове да се културни садржаји подигну на виши ниво, истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

У оквиру посете Чонопљи, градоначелница је са сарадницима обишла Дом културе, Основну школу „Мирослав Мика Антић“, сеоску амбуланту, објекат Предшколске установе „Вера Гуцуња“  и  храм Свете Тројице који је у изградњи.

    Ко је на мрежи: 93 гостију и нема пријављених чланова