У СОМБОРУ И АПАТИНУ ПРОНАЂЕНА ВЕЛИКА КОЛИЧИНА ОРУЖЈА, УХАПШЕНО 10 ОСОБА

 

На подручју Апатина и Сомбора разоткривена је и ухапшена група од 10 лица која је продавала, дистрибуирала и користила различито наоружање, рекао је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је навео да се ради о великој количини оружја која је пронађена.

Стефановић је рекао да су ухапшени и организатори те групе и навео да је нађено девет килограма пластичног експлозива, 20,7 килограма ТНТ експолозива, са више десетина електричних детонатора, 111 ручних бомби, 12 ручних противтенковских бомби, две зоље, 10 тромблонских мина, осам аутоматских пушки, две полуатоматске, један пушкомитраљез, шест пиштоља, два карабина, једну малокалибарску пушку, 6000 комада муниције, једну противтенковску мину и остали пратећи прибор.

Ради се заиста о огромној количини наоружања које је та група продавала, рекао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк. Министар унутрашњих послова за ТВ Пинк је рекао да су ухапшени и организатори те групе.

- Похвалио бих добру сарадњу полиције и Тужилаштва за организовани криминал - истакао је Стефановић.

- Овој групи је пресечен пут, 10 лица је приведено и заплењена је комплетна количина наоружања - додао је Стефановић.

На питање има ли индиција коме је оружје упућено министар унутрашњих послова је рекао да је истрага у току и додао да увек постоји забринутост због претњи тероризмом као и због тога коме је све то оружје могло доспети у руке.

Истрага се проширује и даље, рекао је Стефановић и подсетио да је ове године било више добрих резултата постугнутих са колегама из иностранства и сарађујемо са колегама из иностранства.

- Забринути смо наравно не само због употребе тог наоружања у нашој земљи већ и могућности да оно дође и у неке друге европске престонице и да се њиме начини кривично дело - додао је.

Он је као пример добре сарадње навео Француску рекавши да су у сарадњи са тамошњом полицијом пресечени неки шверцерски канали где је било кријумчарења наоружања аутобусима према Паризу.

- Захваљујем свим припадницима полиције који су у том тешком задатку учествовали и мислим да смо показали да полиција врло ефикасно ради свој посао - рекао је Стефановић. (Блиц)

    Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова