КОД ЧОНОПЉЕ ВОЗ УДАРИО КОМБАЈН! ВОЗАЧ ОД ШОКА ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ

 

На пружном прелазу код Чонопље у уторак у 12.10 сударили су се комбајн и воз који је саобраћао на железничком правцу Сомбор-Врбас. Од комбајна је после удеса преостао само скелет, а оштећени воз је завршио у депоу Железничке станице у Сомбору. Срећом, није било жртава, али је возач комбајна због шока пребачен у сомборску болницу.

Комбајн је из атара улазио у село на једном од многобројних пољопривредних путних прелаза на овој релацији. Воз и комбајн кретали су се једно време паралелно, да би машина неочекивано скренула лево и ударила у локомотиву. Машиновођа је, још док су се оба возила кретала упоредо, звучним сигналом упозоравао возача комбајна на наилазак воза, али он, по свему судећи, није чуо сирену. На том пружном прелазу, иначе, није било никакве сигнализације, иако је требало да буде обележен таблом "стоп" и Андрејиним крстом (знак за железничку пругу без рампе), па захтева посебну опрезност. Железничари истичу да је постављање знакова на пружним прелазима у надлежности локалне самоуправе.

Од судара је оштећен предњи део воза, а штета је процењена на 200.000 евра.

Према речима Јосипа Буљовчића, машиновође који није учествовао у удесу, али се затекао на месту догађаја, срећа у несрећи је што се воз због лошег стања пруге на деоници код Чонопље кретао брзином од само 40 километара на сат, па су избегнуте теже последице.

Саобраћај на прузи је био обустављен око два сата, а уместо оштећеног воза путнике је преузела друга композиција. Слупани део воза биће замењен кабином једне од отписаних гарнитура у гаражи сомборске железничке станице. (Вечерње новости)

    Ко је на мрежи: 90 гостију и нема пријављених чланова