ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ У СОМБОРУ - ЉУДСТВО, ОПРЕМА И ТЕХНИКА СПРЕМНИ

На Расаднику „Ацел“ ЈКП „Зеленило“ Сомбор, данас (среда 15.11.)  је одржана смотра зимске службе, уз присуство представника Градске управе Града Сомбора, ПУ Сомбор,“ ЈКП „Зеленило“, које је носилац посла, „Чистоће“ и „Водоканала“, који су, као и претходних година, укључени у активности зимске службе.

Изразивши задовољство опремом и техником смештеним на пункту зимске службе на Безданском путу, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Града Сомбора, саопштио је да је Градска управа, у сарадњи са јавним комуналним предузећима, учинила све да се овогодишња зимска сезона дочека што спремније.

- Сигуран сам да ће и ове године „Зеленило“, „Водоканал“ и „Чистоћа“ са својим механизацијама, одржати наше путеве проходним. И овога пута имамо приоритетне општинске путеве као и улице у граду, рекао је Ратковић, додајући да ће и ове сезоне, као и прошле, бити чишћени и неки путеви који нису били у приоритетима, да ће и села бити покривена механизацијом и путеви ће им бити очишћени.

Миодраг Пуповац, директор „Зеленила“, подсетио је да се већ шест година заредом, заједничким снагама комуналног сектора Сомбора, обављају послови зимске службе, напоменувши да су „возила исправна, опрема намонтирана, и сада се само чека временска прогноза.“
 
- Имаћемо довољне количине соли, чак смо их ове године појачали за 50-так тона. То значи да стартујемо са 300 тона, што је далеко изнад досадашњег просека потрошње, рекао је Пуповац.  

Лука Рашић, председник Штаба зимске службе, упутио је апел возачима да  се придржавају прописа, користе обавезну зимску опрему и поштују постављену сигнализацију.

Након што је на лицу места извршена провера возила и опреме, представници надлежних институција су констатовали да се овогодишња зимска сезона дочекује спремно.

 

    Ко је на мрежи: 81 гостију и нема пријављених чланова