САРАДЊА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ И ГРАДА СОМБОРА

 

Покрајинска влада и Град Сомбор ће много више него до сада, у заједничкој реализацији великих пројеката подстицати, пре свега, локални економски развој, договорено је  на радном састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића с делегацијом Града Сомбора, коју је предводила градоначелница Душанка Голубовић.

Мировић је изјавио да је на састанку договорена реализација низа пројеката, пре свега оних којима се обезбеђују економски развој и запошљавање, затим пројеката у области комуналне инфраструктуре, као и оних којима се побољшавају услови за образовање и здравствену заштиту и на крају, не мање важних, пројеката у култури.

– Договорили смо се да већ у јануару приступимо заједничком финансирању изградње дела будуће индустријске зоне у Сомбору јер је привлачење нових инвестиција и отварање нових радних места главно питање будућег развоја Сомбора – рекао је председник Покрајинске владе, и најавио да ће већ у јануару 2017. године, након првог конкурса, уколико у формалном смислу Град Сомбор задовољи то што је договорено, бити обезбеђен новац за неке од пројеката.

- Разговарали смо и о пројектима у области развоја пољопривреде, желимо да представимо за све регистроване пољопривредне произвођача нови модел подстицаја, који ће бити веома високи у будућем покрајинском буџету. У наредне три године заједнички ћемо приступити решавању питања водоснабдевања у насељеним местима на територији Града Сомбора.Интервенисаћемо за једну основну и једну средњу школу на територији Града Сомбора. Разговарало се о иницијативи Града Сомбора и верујем да ћемо у наредној години имати једну нову спомен-збирку, односно галерију слика покојног Саве Стојкова, као још једну будућу културну тачку у Сомбору, каже Мировић.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је поновила да су на састанку утврђене заједничке и конкретне мере, како у краткорочном периоду, тако и у дугорочном, те да је направљен добар механизам за процесе даље сарадње.

– У том смислу заједно ћемо приоритет ставити на област економског развоја, али исто тако и на област економског улагања, а потом на развој образовања, културе и здравствене заштите на територији Сомбора и повезивање институција, како на локалном нивоу, тако и на покрајинском – казала је Душанка Голубовић. – Утврдили смо конкретне мере, чије прве резултате ћемо моћи да сагледамо већ почетком наредне године. (Дневник)

    Ко је на мрежи: 37 гостију и нема пријављених чланова