МУЗИЧКО ДРУШТВО „МУЗИКА ВИВА“ И „ХОР ОТВОРЕНОГ СРЦА“ ПЕВАЛИ СВИМ СРЦЕМ

 

На одушевљење сомборске публике, а нарочито деце, на Дечјем одељењу Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ у суботу, 3. децембра, одржан је концерт Музичког друштва „Музика Вива“ и „Хора отвореног срца“. Под вођством диригента Марите Топић и стручних сарадника - Марка Мариновића и Снежане Гроздановић, хор се први пут представио широј јавности делима изворне, забавне и музике за децу.

Подршку пројекту дале су ШОСО са домом „Вук Караџић“ из Сомбора и Основна школа „Братство јединство'' из Светозар Милетића, чија деца су учествовала на радионицама. Поред деце и младих из ових школа, „Хор отвореног срца“ окупио је и друге добре људе који су желели да помогну његовом раду.

Пробе хора одвијале су се од августа до децембра уз финансијску подршку Траг фондације. У оквиру пројекта реализоване су и радионице свирања афричких бубњева за младе ђембаше, који су отворили концерт и задобили симпатије публике. „Хор отвореног срца“ подржали су и гости – ритмичка секција перкусиониста „Ритам душе“ из Новог Бечеја који су изванредним умећем одушевили присутне и изазвали овације својим наступом. (Т.С.)

    Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова