СОМБОЛЕД СТИПЕНДИРА ПОСТДИПЛОМСКЕ СТУДИЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ

Компанија Сомболед, једна од водећих млекара у Србији која послује у оквиру француске "Lactalis" групе, пету годину заредом организује конкурс за  доделу стипендија за постдипломске студије у Француској, у области технологије и контроле квалитета хране. Двогодишњи програм студија биће реализован на угледном факултету L'Ecole Supérieure d' Agriculture (ESA) у Анжеу, а успешни кандидати ће осим теоријских знања, бити у прилици да стекну и прва радна искуства у великој међународној компанији, кроз стручно усавршавање у фабрикама компаније "Lactalis".

„Задовољство нам је што можемо да допринесемо квалитетнијем образовању и развоју младих и талентованих људи и будућих стручњака у прехрамбеној индустрији, али и да им након повратка пружимо могућност да раде у својој земљи. Постдипломске студије у Француској су одлична прилика за све вредне и амбициозне студенте да развију своја знања и вештине, уче од најбољих, стекну искуство у реалном пословном окружењу и допринесу развоју млекарског сектора у Србији“, истичу у компанији Сомболед.

"Топло препоручујем овај програм, јер сам захваљујући њему постао технолог у потпуности обучен за рад, са европском Мастер дипломом. Имао сам прилику да стекнем богато искуство током две године рада у француским фабрикама, где сам се упознао са новим технологијама и системима организације, а нарочито ми значи то што ме је код куће чекао посао за који сам се школовао", каже Горан Мишић, бивши стипендиста, данас запослени у Сомболеду.

Право пријаве на конкурс имају студенти који су на завршној години или имају диплому основних четворогодишњих студија или Мастер студија Технолошког (смер Прехрамбена технологија), Пољопривредног или Факултета ветеринарске медицине а тражи се и одлично знање енглеског језика (ниво Б1), док знање француског није неопходно, јер ће пре почетка студија бити организован интензиван курс језика у Француској у трајању од шест месеци. Право учешћа на конкурсу имају кандидати који до 1. септембра 2016. године имају испод 26 година.

Полазницима програма биће покривени трошкови пута, школарине и осигурања, а биће и у прилици да током боравка у Француској раде као стажиста покровитељске компаније. По повратку у Србију, стипендисти ће имати могућност да започну каријеру у Сомболеду, фабрици млекаре "Lactalis" у Србији.

Сви заинтересовани кандидати се могу пријавити до 30. септембра 2015. године регистрацијом на линку http://olage.groupe-esa.com/, аплицирањем за програм Engineer-Master’s Degree – Sandwich Course: Company Sponsored. Додатне информације о програму и процесу селекције могуће је добити слањем упита на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

    Ко је на мрежи: 37 гостију и нема пријављених чланова