ТУЖИЛАШТВА У СОМБОРУ ПОД ЈЕДНИМ КРОВОМ

 

Министар правде Републике Србије Нела Кубуровић, обишла је зграду у којој су смештени Више и Основно јавно тужилаштво у Сомбору. Зграда тужилаштава у Сомбору је прва зграда у којој је јавнотужилачка служба у згради која је намењена искључиво за њихов рад.

Тужилаштва су смештена у згради бивше ОШ „21. октобар“ која је на основу потписаног тројног Протокола о сарадњи између представника Министарства правде и државне упрве, Школске управе Западнобачког управног округа и  Града Сомбора, реконструисана за намане јавнотужилачке службе у Сомбору.

- Данас, тачно три године после потписивања Протокола имамо прилику да видимо да је тај протокол реализован и да су просторије додељене  на коришћење Вишем и Основном јавном тужилаштву. Зграда је за нешто мање од десет месеци у потупности адаптирана, а за реконструкцију и адаптацију 1600 квадратних метара простора, уложено је око 92 милиона динара.  Испред Министарства морам да изразим велико задовољство што на крају године, током које смо велику пажњу посветили управо унапређењу инфрастрктурних капацитета и судова и тужилаштава можемо да обиђемо овај објекат и да констатујемо да виши и основни јавни тужиоци и заменици јавних тужилаца у Сомбору имају изузетно  добре услове за  рад, а надамо се да ће се то у следећој години одразити  на резултате њиховог рада – истакла је Кубуровић.

    Ко је на мрежи: 46 гостију и нема пријављених чланова