ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПРИРЕДИЛА НОВОГОДИШЊИ КОКТЕЛ

 

У свечаној сали зграде Жупаније одржан је новогодишњи коктел, чији су домаћини били градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и председник Скупштине Града Сомбора прим. др Зоран Парчетић. Коктелу су присуствовале многобројне званице, привредници, предузетници, представници институција и медијских кућа и дописника медија који извештавају са територије града Сомбора.

Обраћајући се присутнима градоначелница Душанка Голубовић је истакла да је 2018. година била година јубилеја и обележавања богате културно историјске традиције Сомбора, а највећи јубилеј свакако је била 100 годишњица присаједињења Војводине матици Србији.

- Ову годину обележило је и низ културних догађаја, међу којима бих издвојила Филмски фестивал. Град Сомбор је у оквиру својих надлежности инвестирао у образовну инфраструктуру, а кренули смо и са суфинансирањем уписа деце у приватне вртиће. Унапређење области образовања остаје један од приоритета, а у прилог томе је и чињеница да смо основали Центар за усавршавање просветних радника, чије седиште ће бити у Сомборској Препарандији, казала је градоначелница Голубовић.
Градоначелница је најавила наставак улагања у здравство и социјалну заштиту. Од улагања у спортску инфраструктуру градоначелница је истакла завршетак Источне трибине на Градском стадиону у Сомбору. Она је овом приликом указала на добру прекограничну сарадњу Сомбора са градовима у Мађарској и Хрватској, са којима се реализује низ пројеката.

У оквиру подстицаја популационој политици, град Сомбор је уз помоћ Министарства за демографију и популациону политику омогућио куповину сеоских кућа младим брачним паровима. Што се тиче привреде, по речима градоначелнице, ову годину су обележиле приватне инвестиције, а град Сомбор је инвестирао у комуналну инфраструктуру и то, пре свега, у индустријску зону и водоснабдевање.

На крају свог обраћања градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је честитајући присутнима новогодишње празнике, истакла да ће у 2019. години Сомбор, као и увек, бити отворен за све: За добре људе, праве идеје и нове инвестиције.

    Ко је на мрежи: 105 гостију и нема пријављених чланова