УРУЧЕНИ УГОВОРИ ПОСЛОДАВЦИМА И СТУДЕНТИМА

 

Лепим поводом јуче, 05. јануара 2017. године, у велкој сали локалне самоуправе окупили су се послодавци, незапослена лица и студенти.

Послодавци да приме уговоре о реализацији програма стручне праксе коју ће код њих обавити незапослена лица, а студенти да приме уговоре о додели стипендије у школској 2016/2017. години.

Присутне је поздравио Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Града Сомбора који је послодавцима и студентима честитао Нову годину и божићне празнике и успех на конкурсима који је локална самоуправа расписала и уз техничку подршку Националне службе за запошљавање – Филијале Сомбор, спровела.

- Студентима – стипендистима Града у школској 2016/2017. години честитам на изванредном успеху током школовања, јер је успех један од два критеријума бодовања за доделу стипендије. Конкуренција је била изузетно јака, а за 25 стипендија конкурисало је 90 студената. Колико је конкуренција била јака говори и податак да је од 25 студената који су добили стипендију, пет студената имало максималан број бодова, односно 130, те да већина будућих стипендиста има просечну оцену преко 9.00, а троје студента у индексу имају искључиво десетке – казао је Ратковић.

Студенти ће током школске године примати стипендију у износу од 13.000,00 динара.

Заменик градоначелнице обратио се и послодавцима који су конкурисали за доделу средстава за реализацију програма стручне праксе, а за које намене су у буџету града за 2016. годину издвојена средства у износу од 4.400.000,00 динара.

- У склопу овог програма код 19 послодаваца обучаваће се седам лица са завршеном средњом школом и 17 лица са високом стручном спремом. Верујем да је овај програм значајан како за послодавце, тако и за незапослена лица која ће стећи потребна знања и вештине. Надам се да ће, ако не сви, онда барем већи број практиканата остати да ради код послодавца код којег су обавили праксу – рекао је Ратковић и најавио да ће локална самоуправа и у будућности пружати максималну подршку предузетничким иницијативама и програмима који доприносе општем развоју и добробити свих грађана.

Присутнима се обратила и Свјетлана Нешић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуку. Она је истакла да је Национална служба за запошљавање била техничка подршка Граду Сомбору у реализацији програма новог запошљавања, самозапошљавања и обављања стручне праксе.

- Кроз ове програме запослена су 123 лица, а Град Сомбор је за ове намене издвојио 27 милиона динара, што је за похвалу. Надам се доброј сарадњи и у 2017. години – казала је Свјетлана Нешић.

Уговоре послодавцима и студентима је уручио Антонио Ратковић, а уручењу су присуствовали и чланови Градског већа Града Сомбора: Сава Дојић, за област финансија и привреде и Немања Сарач, за област културе и образовања, те помоћник градоначелнице за област месне самоуправе Атила Прибила.

    Ко је на мрежи: 67 гостију и нема пријављених чланова