ЗИМСКА СЛУЖБА У СОМБОРУ НОЋАС ИНТЕРВЕНИСАЛА - БАЧЕНО 20 ТОНА СОЛИ

 

Након што је синоћ око 19 сати у Сомбору почео да пада снег, градска  зимска служба отпочела је интервенцију у 20 сати и 30 минута, посипањем соли у свим улицама и путним правцима I и II приоритета. Путари су били активни до један сат иза поноћи, а такозвана мала зимска служба, надлежна за тргове, прометне тротоаре, пешачке прелазе, бициклистичке стазе, стављена је у погон јутрос у 4 сата, и своје активности на чишћењу и посипању соли, окончала је до 7 сати.

Према речима надлежних, у погону су била сва четири камиона и полутеретно влозило зимске службе, а из посипача је избачено око 20 тона соли. Реч је о превентивном посипању чији ефекти су били видљиви тек у преподневним сатима, када је температура достигла 4-5 степени целзијуса, с обзиром на то да по веома ниској температури (од – 11 степени ), каква је забележена у Сомбору у среду рано ујутро, со нема ефекта.

Мала зимска служба је, осим осталог, чистила снег у Улици Краља Петра I, на Тргу цара Уроша, (испред Жупаније), на бициклистичким стазама око Венаца, Апатинском путу, у Ненадићу, на шеталишту код Штранда…

Све у свему, 3 цм нападалог снега нису причинила веће проблеме у редовном одвијању саобраћаја али, судећи по прогнозама метеоролога, прави изазови за градску зимску службу тек предстоје, кажу из "Зеленила".

    Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова