РИЗИК ОД ХАВАРИЈЕ У ФАБРИЦИ АКУМУЛАТОРА

 

Грчка компанија "Дем Хелас", закупац простора Фабрике акумулатора у Сомбору (ФАС), којој је због дуга искључена струја, упозорила је да постоји опасност од хаварије јер се у фабрици налази велика количина хемикалија, преноси агенција Бета.

- Упозорење је послато Министарству пољопривреде и заштите животне средине, које је наш апел хитно проследило сектору за ванредне ситуације - саопштио је "Дем Хелас".

"Електропривреда Србије" (ЕПС) је искључила струју сомборској Фабрици акумулатора у стечају, после више покушаја да наплати њен дуг за струју од 81,5 милиона динара и саопштила да је и стечајни управник те фабрике захтевао да се она искључи са електромреже.

ЕПС је навео да "Дем Хелас", као закупац, нема правног основа да без сагласности власника потпише уговор о снабдевању струјом. "Дем Хелас" тврди да ЕПС није у праву када тврди да није постојао правни основ за склапање уговора о измирењу дугова за струју Фабрике акумулатора.

- Правни основ за потписивање уговора о измирењу дугова постоји и то ћемо и доказати - наводи се у саопштењу те компаније која производи акумулаторе и запошљава 300 људи.

Додаје се да је то предузеће закупац простора Фабрике акумулатора Сомбор од маја прошле године и да је ЕПС понуђено да се измире дугови за струју, што је одбијено.

"Дем Хелас" је навео да дуговања за струју нису 81 милион динара, како ЕПС тврди, већ упола мања. Та компанија је истакла да јој је дат кратак рок од 14. до 17. јануара, да припреми фабрику за безбедно искључење струје. (Бета)

    Ко је на мрежи: 84 гостију и нема пријављених чланова