ОДРЖАН 43. САЈАМ ПЕРАДАРСТВА У СОМБОРУ

 

Традиционално, последњег викенда у јануару, Сомбор је центар одгоја ситних животиња, не само у Србији и на Балкану, већ и у читавом овом делу Европе.

Најстарија сајамска манифестација, 43. Међународни сајам перадарства и Државни шампионат ситних животиња Републике Србије, одржан је претходног викенда, од петка, 25. до недеље, 27.јануара 2019. године у Градској хали „Мостонга“.

Oтварању сајма присуствовали су: Ненад Катанић помоћник министра Министарства пољопривреде, прим.др Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора, Игор Громиловић, председник Савеза одгајивача ситних животиња Србије и бројни посетиоци – љубитељи ситних животиња.

Сајам је и ове године отворио Ненад Катанић помоћник министра Министарства пољопривреде захваливши се организаторима који су уложили напор да више од 3.000 експоната буде изложено у Сомбору, пожелевши излагачима да најбољи победи, да шампион буде шампион, а судијама фер и поштено суђење.

Организаторима се захвалио и прим.др Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора, иначе директор овог сајма, који је истакао да се и ове године, без обзира на неке злонамерне коментаре, на сајму представило преко 500 излагача и преко 3000 експоната.

Посетиоци сајма као и претходних година имали су прилику да виде најквалитетније примерке у десетак изложбених категорија. Представили су се узгајивачи голубова, грлица, канаринаца, егзота, птица европске фауне, хибрида, тигрица, папагаја, агарпониса, препелица и јеребица, кунића… Сви учесници као и сваке године имали само један циљ, а то је да буду део највеће манифестације ове врсте на Балкану.

Међународни сајам перадарства у Сомбору сваке године окупи неколико хиљада посетилаца и излагача који проведу три незаборавна сајамска дана. Последњег дана сајма је традиционално, пред халом организована берза, која је и овог пута окупила бројне љубитеље птица и ситних животиња са територије Балкана.

Организатор манифестације, Друштво одгајивача ситних животиња „Сомбор1871“ је уз подршку града Сомбора и ове године припремио гостима бројна лепа изненађења.

Ко је на мрежи: 74 гостију и нема пријављених чланова