ВРАЋЕНЕ РАМПЕ НА ПРУЖНИМ ПРЕЛАЗИМА У КЉАЈИЋЕВУ И НА БУКОВЦУ

Непуна два месеца након демонтаже, рампе на пружном прелазу код железничке станице Буковачки салаши (на путу Сомбор - Апатин) и на прелазу у Кљајићеву су враћене, а светлосна саобраћјна сигнализација је поново у функцији. Како сазнајемо, Железнице Србије су на ова два пружна прелаза поново запослиле раднике који ће током свог радног времена управљати браницима.

На прелазу код станице Буковачки салаши (на путу Сомбор - Апатин) браници ће бити у функцији од 7 до 18 сати, па ће у поменутом периоду на овом укрштању пута и пруге рампе бити спуштене када наилази воз. Од 18 до 07 сати изјутра, на овом прелазу рампе ће бити подигннуте и када пролази воз, тако да ће тада возачи морати да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да додатно обрате пажњу приликом преласка преко пруге. Према важећем реду вожње, на пружном прелазу Буковац рампа неће бити спуштена када наилази воз у 22 сата и у 3:45 сати.

Слична ситуација је и на пружном прелазу у Кљајићеву, где ће такође већина пролазака возова кроз ово место бити испраћена спуштањем рампе.

Апел сомборске полиције возачима да буду нарочито обазриви када наилазе на ове пружне и даље стоји, јер у непосредној близини ових прелаза постоје грађевински објекти који умањују прегледност самог наиласка на пругу, па је на тим местима потребно дословце зауставити возило испред пружног прелаза и за сваки случај проверити да ли наилази воз.

У сваком случају, Закон о безбедности саобраћаја је јасан и децидан и гласи: предност на укрштању друмског и железничког саобраћаја има железнички саобраћај и возачи су дужни да поштују постављену саобраћајну сигнализацију прелазима. Како би се избегле саобраћајне несреће или било које нежељене ситуације у моментима када рампе на прелазима код Буковца и у Кљајићеву нису спуштене, возачи путничких возила морају да испоштују одредбе Закона о безбедности саобраћаја и саобраћајну сигнализацију, и уступе првенство пролаза железничком саобраћају, кажу из полиције.

    Ко је на мрежи: 66 гостију и нема пријављених чланова